Взехме участие в симулация 2 – участниците влизат в „обувките на учениците“ и участват в обучителни сесии от модула „Правата на детето“, правото на образование. Участвахме и в Симулация 3 – участниците влизат в „обувките на учениците“ и участват в обучителни сесии от модула „Правата на детето“, правото на свободно вероизповедание. След обучението посетихме кметството на гр. Сантарем, където се проведе среща с кмета и с заместник-кмета по въпросите на образованието. Срещата бе отразена в местните медии. 

https://www.cm-santarem.pt/apoio-ao-municipe/noticias/item/5260-municipio-de-santarem-recebe-professores-do-curso-the-primary-school-classroom-effective-teaching-approaches-for-an-inclusive-classroom-through-nfe-tools-and-resources?fbclid=IwAR1tg42eGYK53fF1VUq48QLp6r2PCkGK9V2XoxFRb-OyTtIHY4n-mDMbLWE

Рикардо Гонсалвес, кмет на Сантарем (CMS), и Инес Барозу, заместник-председател и съветник, отговарящ за образованието в CMS, приеха днес, 23 март, дванадесет български учители и хърватски учител, които посещават курса „Класната стая в началното училище – ефективна подходи за преподаване за приобщаваща класна стая чрез инструменти и ресурси на NFE“, в Salão Nobre dos Paços do Concelho.

Курсът има за цел да обучи учители от 1-ви цикъл с уменията и знанията, необходими за включване в техните часове на дейности, които се занимават с теми като правата на детето - правата на човека, многообразието и социалното включване и активното гражданство и социалното участие., с мултимедийни функции. Този курс ще задълбочи спецификата на основните характеристики на приобщаваща класна стая, като помага на учителите да прилагат методологии, които ще позволят на учениците да придобият основни умения за активно гражданство.

Финансиран от програмата Erasmus + KA1, курсът, който стартира на 21 март, се провежда в Политехническия институт на Сантарем, чрез полюса в цифровата грамотност и социалното включване.










Коментари

Популярни публикации от този блог

Работна среща с учители по гражданско образование

В 3. в клас се проведе открит урок по Гражданско образование