Урок на тема "Нетърпимост към различните"

 Във връзка с разпространението на дейностите по проект „Училище на бъдещето – между иновациите и традициите“ по програма Еразъм+, ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", финансирана от Европейската комисия,  учениците от XIa клас участваха в урок на тема "Нетърпимост към различните", който се проведе под ръководството на г-жа Полина Йорданова.

Целта на урока е да се разграничат понятията "различия" и "многообразие", да се разбере какво е расизъм, ксенофобия, хомофобия и други концепции, като се свържат с концепцията за многообразието. В хода на урока се направиха енергизиращи упражнения, дейности за релаксация. Обсъдиха се начини за мирно съвместно съжителство, уважавайки различията- предизвикателство, пред което те самите са изправени всеки ден, прекарвайки учебния ден в класната стая.

След проведената дискусия и изясняване на понятията всички се обединиха около тезата, че днес е още по-бажно да се насърчава приобщаването и действията срещу нетолерантността, ксенофобията, расизмаи други форми на неприемане на различните. В същото време, обаче, стана чсно, че трябва да се цени и насърчава уважението към културното и с











оциалното многообразие.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Работна среща с учители по гражданско образование

В 3. в клас се проведе открит урок по Гражданско образование